Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سومين مناظره تلويزيوني نامزدهاي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با محوريت موضوعات اقتصادي از شبکه اول سيما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، سومين و آخرين مناظره انتخاباتي نامزدهاي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با موضوع «مسائل اقتصادي» از شبکه يک سيما، شبکه خبر و راديو ايران آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** سوال از جهانگيري درباره قاچاق
اسحاق جهانگيري اولين نامزدي بود که پشت تريبون قرار گرفت و به سوالي درباره قاچاق کالا پاسخ گفت.
وي درباره برنامه هاي خود براي مقابله با قاچاق کالا و مديريت واردات در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي اظهار داشت: قاچاق کالا يکي از آسيب هاي توليد داخل است و توسط کساني انجام مي شود که مي خواهند با اين روش به توليد کشور ضربه بزنند.
وي افزود: در گذشته متاسفانه قاچاق افزايش يافت به طوري که در مقطع تحويل گرفتن دولت حدود 25 ميليارد دلار قاچاق انجام مي شد اما در اين سه سال با اقدامات انجام شده اين ميزان به 12 ميليارد دلار کاهش يافته است که بخشي از آنها که مربوط به کوله بري ها و ته لنجي هاست ما مزاحم آنها نمي شويم و آنها مي توانند تحت مقررات کار خود را انجام دهند.
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه براي آينده در رابطه با 10 کالاي اصلي که در قاچاق سهم اصلي دارند برنامه ريزي شده است، خاطرنشان کرد: در مقطعي به دليل شعار پديده قاچاق و فساد افزايش يافت.
جهانگيري تصريح کرد: نمايندگان همان تفکر امروز در صحنه مبارزه حضور دارند و مي خواهند با همان روش ها عمل کنند؛ مردم بايد بدانند چقدر حرف هاي نامزدها علمي است.
وي افزود: نامزدها از سابقه خود نترسند و بگويند در زمينه مبارزه با قاچاق کالا در قوه قضاييه و نيروي انتظامي چه اقداماتي کرده اند.
رئيسي در نقد سخنان جهانگيري
حجت الاسلام و المسلمين سيدابراهيم رئيسي در نقد سخنان جهانگيري، گفت: پشتوانه برنامه اي که در مناظره قبلي از آن ياد کردم و اين بار هم مي‌گويم، کارهاي زيادي است که در دانشگاههاي کشور انجام شده و از زماني که وارد عرصه انتخابات شده ام، از نظرات و ديدگاههاي دانشگاهي بهره گرفته ام.
وي افزود: مدتهاي کثيري است که از دانشگاهها برنامه گرفته ام و اين برنامه ها به اعتبار دغدغه هاي کشور انجام شده است و از پشتوانه علمي برخوردار است. اين، يک برنامه مدون است که در دسترس همه قرار خواهد گرفت و مي توانند راجع به آن نظر دهند.
رئيسي تصريح کرد: نکته ديگر حضور من در قوه قضاييه و در ارتباط با قاچاق کالا است، قاچاق کالا امروز 18 ميليارد دلار است که البته اکنون از سوي آقاي جهانگيري 12 ميليارد دلار عنوان شده است. اما سوال اينجا است که قاچاق کالا از کجا صورت مي گيرد؛ در حاليکه دستگاههاي اجرايي پروانه ارايه مي کنند و اگر هم کالايي قاچاق شود، در سراسر کشور، قضات به آن رسيدگي مي کنند.
وي تصريح کرد: مي توان از قاچاق کالا پيشگيري کرد و دولت هم مي تواند جلوي آن را بگيرد. اما دولتي مي تواند اين کار را انجام دهد که خود وزرا و مسئولان آن در بخش هاي خصوصي مسئوليت نداشته باشند و در عرصه کار براي کشور حضور داشته باشند.
رئيسي گفت: اگر خود وزرا، مسئوليتي در بخش خصوصي نداشته باشند و کار دولتي صورت دهند، قاچاق رخ نمي دهد. ما مدعي هستيم که اگر با قاچاق از سوي دستگاههاي دولتي برخورد شود، مي توان 10 ميليارد قاچاق را کاهش داد و از آن، يک ميليون شغل ايجاد کرد. اين به عنوان شعار نيست؛ اين کاهش حجم قاچاق امکان پذير است و اگر مبادي ورود کاملا کنترل شود، مي توان اين رقم را کاهش داد، کما اينکه در دو بندر اين کار انجام شده است ولي اين کفايت نمي کند.
قاليباف در نقد سخنان جهانگيري
محمدباقر قاليباف در نقد اظهارات جهانگيري گفت: آقاي جهانگيري اگر ما بحث چهار درصدي‌ها را مطرح مي‌کنيم، براي اين است که چرا اينها با قاچاق کالا مبارزه نمي‌کنند؟ اولين راه مبارزه با قاچاق، پيشگيري است.
وي افزود: وقتي در دولت مديران و وزرا که اقتصاد در دستشان است، در شرايطي که کارگران 800 هزار تومان مي‌گيرند و حقوق عقب‌افتاده هم دارند، اما وزرا پايه‌گذار حقوق نجومي مي‌شوند مثل شما که در دوره وزارت خود پاداش چند ميلياردي براي خودتان و ديگران تصويب مي‌کرديد، چطور انتظار داريد مبارزه با قاچاق صورت گيرد؟
اين کانديداي رياست جمهوري ادامه داد: وزيري که کار فرهنگ دارد، واردات قاچاق مي‌کند؛ آيا انتظار برخورد با قاچاق داريد!؟ آقاي روحاني و آقاي جهانگيري شما وقتي نمي‌توانيد امنيت سپرده‌گذاران مؤسسه‌هاي مختلف از جمله کاسپين و ميزان را برقرار کنيد، وقتي در مسکن مهر اين‌گونه مشکل پيش مي‌آيد، بدانيد علت آنجاست که وزرا مشغول کار تجاري هستند.
قاليباف گفت: وقتي کسي را مي‌گذاريد که مدير بانک را معرفي کند و 400 ميليارد را بدون هيچ روالي جابجا مي‌کند، قاچاق کالا هم اتفاق مي‌افتد.
ميرسليم در نقد سخنان جهانگيري
ميرسليم گفت: آقاي جهانگيري جنابعالي که اعتراض ميکنيد که آقاي رئيسي برنامه ندارد، شما خودتان برنامه داريد؟ برنامه نداريد. شما خودتان برنامه‌اي رو کنيد بعد به رئيسي ايراد بگيريد.
وي افزود: موضوع 12 ميليارد قاچاق موضوع صحيحي نيست که شما از آن صحبت مي‌کنيد و فرض مي‌کنيم درست باشد، چه بلايي سر جوان‌هاي ما و اشتغال کشور مي‌آورد؟
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري گفت: چرا در اوايل سال جاري ناگهان مسئولان گمرکي شما مي‌فهمند که وسايلي وجود دارد که مي‌توانند کالاها را تشخيص دهد؟ آيا تا الان خواب بودند؟
ميرسليم تاکيد کرد: 4 سال قاچاق مملکت را بيچاره کرده است. خود شما بفرماييد که چه برنامه‌اي داشتيد که اين اتفاق نيفتد؟ براي رد گيري مالي چه راه حلي پيشنهاد مي‌دهيد؟ چگونه رد گيري مي‌کنيد کالا را؟ چگونه مي‌فهميد که کالاي قاچاق کجا مي‌رود؟
روحاني در نقد سخنان جهانگيري
روحاني در نقد سخنان جهانگيري گفت: در مورد فساد و قاچاق بايد ريشه‌هاي مسئله را بررسي کنيم، چرا قاچاق به وجود آمده است؟
وي ادامه داد: اگر کيفيت توليد به داخل را بالا ببريم و با قيمت ارزان توليد کنيم، قاچاق وارد نمي‌شود. در دنيا قاچاق کالا به اين صورت وجود ندارد، وقتي حرف از قاچاق مي‌شود، منظور قاچاق اسلحه و مواد مخدر است.
کانديداي رياست جمهوري ايجاد رقابت در کشور را راهکار مبارزه با قاچاق خواند و گفت: گروه‌هايي که حامي امنيتي و سياسي دارند، نمي‌گذارند رقابت آزاد شکل گيرد.
روحاني با تأکيد بر اينکه استان‌هاي مرزي بايد صادرکننده باشند، گفت: ما بايد شفاف‌سازي کرده و اجازه بدهيم رسانه‌ها حرف بزنند، اگر رسانه‌اي گفت املاک نجومي، نبايد فوراً دستگير و بسته شود؛ اجازه دهيد رسانه‌ها حرف بزنند.
هاشمي طبا در نقد سخنان جهانگيري
سيد مصطفي هاشمي طبا نامزد انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اظهارات اسحاق جهانگيري کانديد ديگر انتخابات در آخرين مناظره تلويزيوني اظهار داشت: براي کشوري که استقلال آن توسط شهدا، رزمندگان و مرزداران ما تضمين شده ورود اين حجم کالاي قاچاق به کشور جاي بسي تاسف دارد.
وي با بيان اينکه در روزنامه هاي ما نوشته شده است که قاچاق کالا از 114 اسکله به طور رسمي صورت مي گيرد، افزود: اين مسئله در هيچ کجاي دنيا قابل درک نيست که کساني مي توانند به طور رسمي قاچاق وارد کشور کنند.
هاشمي طبا تصريح کرد: همچنان تاکيد بر اين است که گمرک مبادي خود را محکم کرده است، من تقاضا دارم کساني که اطلاعات بيشتري در خصوص چرايي ورود اين حجم کالاي قاچاق از 114 اسکله و اينکه چرا جلوي آنها گرفته نمي شود، دارند به مردم بگويند.
جمع بندي جهانگيري
جهانگيري در ادامه و در بخش جمع بندي صحبت هاي ابتدايي خود خطاب به سيدمصطفي ميرسليم گفت: ما در دولت اصلاحات قاچاق را در حد دو تا سه ميليارد دلار داشتيم اما روزي که مجدد دولت را تحويل گرفتيم با 25 ميليارد دلار قاچاق مواجه شديم؛ اينکه در عرض سه سال توانستيم قاچاق را به نصف برسانيم يک موفقيت بوده است.
اين نامزد انتخابات خطاب به قاليباف هم گفت: وقتي مساله حقوق هاي نجومي مطرح شد دولت خودش وارد شد و از ديوان محاسبات خواست تا اين موضوع را بررسي کند و با متخلفان برخورد کند اما شما با املاک نجومي چه کرديد؟
جهانگيري مدعي شد: در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي، دادستان گفت به 59 مورد تخلف در شهرداري رسيده ايم؛ مجلس هم خواست تحقيق و تفحص کند اما شما لابي کرديد و نگذاشتيد.
وي عنوان کرد: آقايان مي خواهند با همان روحيه نظامي گري مملکت را اداره کنند؛ بانک شهر را به يک مفسد اقتصادي واگذار کردند حالا مدعي مبارزه با فساد شده اند.
**سوال از ميرسليم درباره توسعه صادرات غيرنفتي
سيدمصطفي ميرسليم در پاسخ به سئوال مجري برنامه درباره برنامه اش براي توسعه صادرات و کاهش وابستگي دولت به بودجه نفتي گفت: برنامه‌هاي بسيار مهمي که در چارچوب اقتصاد مقاومتي تدوين شده اين است که به نفت به عنوان يک ماده خامي که مي‌تواند توليدکننده مواد مياني و محصولات نهايي با ارزش باشد، توجه کنيم. خام فروشي نفت تحت‌الشعاع استفاده از نفت قرار مي‌گيرد.با توجه به ارزش افزوده که کالاهاي مياني و کالاهاي اساسي دارد نسبت به خام فروشي، استفاده درست و بهينه از نفت ما را واردار نمي‌کند که استخراج غيرصيانتي داشته باشيم.
وي افزود: استفاده درست و بهينه از نفت ما را وادار نمي کند که منابع نفتي خود را بفروشيم همانند روشي که امروز، دولت انتخاب کرده و به آن افتخار مي کند فروش نفت از 1.5 ميليون بشکه به 2.5 ميليون بشکه رسانده اين جاي افتخار ندارد.
نامزد انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: توسعه صادرات نيازمند برنامه هاي درست و اساسي دارد اما امروز شاهد آن هستيم تعرفه هاي به گونه اي است که صادرات ما به کشورهاي خارجي به نفع وارد کنندگان است. بايد نوعي از صادرات مورد تشويق قرار بگيرد که منفعت و سود براي کشور در پي داشته باشد و آن نيازمند سياست هاي تشويقي دولت است.
جهانگيري در نقد سخنان ميرسليم
جهانگيري در نقد ديدگاه هاي سيدمصطفي ميرسليم در زمينه جلوگيري از خام فروشي نفت اظهار داشت: اطلاعات آقاي ميرسليم درباره مسائل کشور خيلي ناقص است؛ ما در زمينه جلوگيري از خام فروشي خيلي خوب عمل کرديم و تلاش کرديم نفت را به کالايي تبديل کنيم که قابل فروش باشد.
وي افزود: براي اولين بار در تاريخ ايران است که ميزان صادرات از واردات بدون تکيه بر نفت خام بيشتر شد.
اين نامزد انتخابات تصريح کرد: ما در اين دولت هم قيمت ارز را ثابت نگه داشتيم هم خط اعتباري براي کشورهايي گذاشتيم که از ايران کالا بخرند.
قاليباف در نقد سخنان ميرسليم
قاليباف در نقد اظهارات ميرسليم گفت: مشکل صادرات حل نخواهد شد با عملکرد چهار درصدي‌ها، چون منفعت آنها در واردات است.
وي افزود: آقاي جهانگيري در اظهارات خود نکاتي را عنوان کردند که دروغ آشکار است. گفتند 2200 ميليارد دزدي در املاک نجومي صورت گرفته؛ اين بايد ثابت شود چون در مقابل چشم مردم تهمت زده‌اند. من همان موقع به دادستان کل نامه نوشتم و خواستم به اين مسئله رسيدگي کنم که پاسخ دادند در اين باره جرم سازمان‌يافته‌اي صورت نگرفته اما در آن زمان چون فساد حقوق‌هاي نجومي شما درآمد، آقاي نجفي جلسه گذاشت و گفت معادل‌سازي کنيد که جلوي حقوق‌هاي نجومي گرفته شود.
اين کانديداي رياست جمهوري ادامه داد: اين است که مي‌گويم چهار درصدي‌ها خيلي پررو هستند، آقاي جهانگيري اگر بانکي تخلف کرده، با آن برخورد کنيد؛ شما در دولت مسئول هستيد بخصوص با تخلفات بانک گردشگري برادر خودتان.
قاليباف گفت: اين اخلاق شماست که مثل آقاي روحاني راست راست نگاه مي‌کنيد، آقاي جهانگيري وقتي وزير بوديد، همين زميني که در ونک داريد که 385 هزار متر است را 140 هزار تومان خريديد؛ شما حقوقدان هستيد.
وي تصريح کرد: اگر مجلس و شورا تحقيق و تفحص را قبول نکردند، علتش اين بود که سياسي‌کاري کرديد؛ اسناد آن موجود است که شما شخصاً مِلک گرفته‌ايد.
روحاني در نقد سخنان ميرسليم
روحاني در نقد سخنان ميرسليم نامزد ديگر انتخابات، مسئله صادرات را مسئله مهمي خواند و گفت: افتخار اين دولت اين است که با برجام، بازار صادرات به روي کشور باز شد، مواد پتروشيمي که در انبارها مانده بود، صادر شد و ميعانات گازي که ماه‌ها روي آب باقي مانده بود نيز صادر شد.
وي با تأکيد بر اينکه صادرات نفت خام بر مبناي قانون مجلس صورت مي‌گيرد، تصريح کرد: براي اولين بار از ميادين مشترک پارس جنوبي نفت صادر کرديم، از غرب کارون نيز 300 هزار بشکه نفت صادر کرديم، در دولت قبل 50 هزار بشکه بود؛ آقاي ميرسليم مي‌گويد نفت صادر نکنيم تا عراقي‌ها و قطري‌ها ببرند.
اين کانديداي رياست جمهوري تأکيد کرد: در دولت يازدهم بازارمان را در عربستان از اوپک پس گرفتيم و در آينده ميعانات ما در پالايشگاه ستاره خليج‌فارس پالايش خواهد شد.
جهانگيري در نقد سخنان ميرسليم
جهانگيري در نقد ديدگاه هاي سيدمصطفي ميرسليم در زمينه جلوگيري از خام فروشي نفت، اظهار داشت: اطلاعات آقاي ميرسليم درباره مسائل کشور خيلي ناقص است؛ ما در زمينه جلوگيري از خام فروشي خيلي خوب عمل کرديم و تلاش کرديم نفت را به کالايي تبديل کنيم که قابل فروش باشد.
وي افزود: براي اولين بار در تاريخ ايران است که ميزان صادرات از واردات بدون تکيه بر نفت خام بيشتر شد.
نامزد انتخابات تصريح کرد: ما در اين دولت هم قيمت ارز را ثابت نگه داشتيم هم خط اعتباري براي کشورهايي گذاشتيم که از ايران کالا بخرند.
رئيسي در نقد سخنان ميرسليم
رئيسي درباره سخنان ميرسليم گفت: فروش نفت بايد بر مبناي ارزش افزوده صورت گيرد؛ ولي اين طور عمل نمي شود و عليرغم تلاش ها امروز شاهديم که آنچه بايد در صادرات انجام مي شده، صورت نگرفته است؛ اما ينکه چه کاري صورت گيرد تا وابستگي کشور به نفت کمتر شود، در دنيا تجربه شده و آنها بر روي اخذ ماليات متمرکز شده اند.
وي افزود: بايد با اخذ ماليات کار را پيش برد، در حاليکه دولت مي خواهد ماليات را از کاسبان بگيرد، نه کساني که فرار مالياتي صورت مي دهند؛ اين در حالي است که 100 تا 110 کانيتر وارد کشور مي شود و ماليات نمي دهد، اين چيزي نيست که از کسي پوشيده باشد؛ چرا نسبت به اين قضيه اهمال مي شود.
کانديداي دوازدهمين دوره رياست جمهوري خاطرنشان کرد: پرونده فساد به وفور در دستگاههاي دولتي توليد مي شود و در مقابل گفته مي شود که دستگاه قضايي برخورد کافي نمي کند؛ در حاليکه بايد جلوي فساد را گرفت.
وي پيشگيري را مقدم به درمان دانست و خاطرنشان کرد: جلوي قاچاق را مي توان گرفت؛ اما امروز اراده جدي در اين رابطه وجود ندارد. از سمت ديگر، مساله ماليات را کاسبان و توليدکنندگاني مي دهند که عملکرد شفاف دارند؛ در حاليکه 250 هزار واحد توليدي به توزيعي تبديل شده است که بر اساس فشارهاي مالياتي اين کار انجام شده و بايد اصلاح شود.
رئيسي خاطرنشان کرد: کساني که يک ريال ماليات نمي دهند، بايد مشمول پرداخت ماليات قرار گيرد.
وي تاکيد کرد: نمي شود که صبح تا شب دولت پرونده ها و کيس هاي فساد توليد کنند و به دستگاه قضايي بفرستد آنگاه دستگاه قضايي مورد سوال واقع مي شود.
جمع بندي ميرسليم
ميرسليم در جمع بندي سخنانش و پاسخ به انتقاد ديگر نامزدها گفت: آقاي روحاني برنامه ما براي توسعه کشور خام فروشي نبود. شما به جاي اينکه حق کشور را بگيريد دست به خام فروشي مي زنيد، آقاي جهانگيري همکاري با همسايگان را به خام فروشي ربط مي دهيد.
وي با بيان اينکه بايد يک برنامه عمومي براي توسعه صادرات داشته باشيم، افزود: متاسفانه قوانين ثبات ندارند و شما آقاي روحاني آيا از برجام که اين همه سنگش را به سينه مي زنيد استفاده کرديد. ما در دولت مان از برجام که ابهام زيادي دارد و ناقص است به بهترين شکل استفاده مي کنيم.
نامزد انتخابات رياست جمهوري با طرح اين سئوال که چرا دولت براي توسعه صادرات برنامه اي نداشته است، گفت: يک مديريت جدي لازم است براي اينکه بتوانيم پايين دستي‌هاي پتروشيمي‌هايمان را گسترش دهيم. برخي از محصولات پتروشيمي 10 ها برابر سود دارد نسبت به نفت، عقلمان کجا رفته؟
وي با انتقاد به سياست خارجي دولت تصريح کرد: سياست خارجي اي درست است که بتواند همکاري با همسايگان را براي برداشت درست از منابع مشترک افزايش دهد نه اينکه دست به برداشت بيشتر از منابع بزنيم و من معتقدم بايد از قراردادهايي که استعماري است مثل IPC بايد جلوگيري شود.
ميرسليم تاکيد کرد: آقاي روحاني شما از برجام با همه ايرادتش، نتوانستيد استفاده کنيد اما ما در دولت بعد اين کار را خواهيم کرد.
**سوال از روحاني درباره مشکلات نظام بانکي
روحاني در پاسخ به سؤالي در خصوص بزرگ‌ترين مشکل نظام بانکي از نظر جنابعالي چيست و چه برنامه‌اي براي ارائه وام‌هاي هدفمند به توليد، خدمات، ازدواج و مسکن داريد؟ گفت: يکي از ارکان بزرگ اقتصادي، بانک‌ها هستند. در بودجه عمراني تصميم داريم تقويت و همکاري با بانک‌ها را افزايش داده و با همکاري هم، طرح‌هاي عمراني را انجام دهيم.
اين کانديداي رياست جمهوري با تأکيد بر اينکه بانک‌ها نياز به اصلاح دارند، اظهار داشت: مؤسسات اعتباري غيرمجاز در دولت قبل به وجود آمد و وقت ما را گرفت جلسات بسياري براي حل مشکلات مردم در اين بانک‌ها گذاشتيم و تلاش بسياري براي حل مشکلات بانک ميزان که مربوط به دستگاه آقاي رئيسي بود، شد.
وي با بيان اينکه سرمايه بانک‌هاي دولتي را دو بار کرديم، گفت: از بانک‌ها براي کمک به توليد بايد استفاده کنيم. 24 هزار واحد توليدي در پنج سال گذشته از تسهيلات بانکي استفاده کردند که باعث شد بنگاه‌هاي اقتصادي کوچک رشد کند.
روحاني گفت: از طريق بانک‌ها، سرمايه خارجي را جذب مي‌کنيم، براي حل مشکلات اقتصادي و ريشه‌کن شدن فقر، يکي از راه‌ها تقويت بانک‌ها و گرفتن اعتبارات از بانک‌هاي خارجي است. با يکي از بانک‌هاي خارجي به توافق رسيديم تا 10 ميليارد دلار در ايران سرمايه‌گذاري کنند.
اين کانديداي رياست جمهوري با اشاره به شعارهاي انتخاباتي ساير نامزدها گفت: دوستان ما مرتب مي‌گويند ما به مردم براي يارانه و شغل‌ پول مي‌دهيم. اعلام کنند که اين پول‌ها را مي‌خواهند از کجا بياورند؛ استقراض از بانک مرکزي براي اين اقدامات موجب تورم 60 تا 70 درصدي مي‌شود.
وي اظهار داشت: 70 ميليارد کل بودجه يارانه ماست که طبق برنامه مجلس تقسيم مي‌شود. سؤال اين است امروز مردم يارانه نقدي را بيشتر دوست دارند يا طرح تحول سلامت را.
روحاني ادامه داد: در دولت بعد برنامه داريم که هر روستايي به هر ميزان که سرمايه براي اشتغال بياورد، دو برابر هم دولت روي آن مي‌گذارد تا توليد رونق پيدا کند.
جهانگيري در نقد سخنان روحاني
اسحاق جهانگيري در نقد ديدگاه هاي حسن روحاني در رابطه با افزايش کارآيي نظام بانکي، به موضوع معوقات بانکي اشاره کرد و گفت: بخشي از کساني که معوقه بانکي دارند مردم عادي و توليدکنندگان هستند که بايد به آنها مهلت داد تا ديون خود را بپردازند اما بخشي ديگر که بدهي هاي کلان دارند و سوءاستفاده کرده اند در رابطه با آنها با همکاري قوه قضاييه بايد مساله حل شود.
وي افزود: طرح تحول نظام بانکي تهيه شده و بايد با اين طرح قادر باشيم که نظام بانکي کشور را به يکي از مهمترين حمايت کنندگان توليد کشور تبديل کنيم.
رئيسي در نقد سخنان روحاني
رئيسي در نقد سخنان حسن روحاني گفت: خوب است که يک بار براي هميشه مناظره اي بين آقايان روحاني و جهانگيري با مسئولان دولت قبل برگزار شود تا همه چيز تمام شود، هر چه از اين دو نفر سوال مي شود، مي گويند دولت قبل اين چنين بوده است؛ در همه حرف هاي آقايان روحاني و جهانگيري بحث دولت قبل مطرح مي شود.
وي افزود: آقاي روحاني اعلام مي کند که ما براي کشاورزي اين کار را مي کنيم و آن کار را مي کنيم، در حاليکه بعد از 4 سال دوباره دارند قول مي دهند که 4 سال ديگر اين کارها را انجام مي دهند.
رئيسي خطاب به روحاني گفت: شما اعلام کرديد که در 100 روز مسائل را حل مي کنيد و نتايج را اعلام مي کنيد؛ چرا کارها را در همين دولت شروع نمي کنيد، الان نزديک به 100 روز تا پايان دولت شما باقي مانده الان وعده هاتون رو عملي کنيد؛ شما 4 سال به ناحق و ناروا کشور را معطل گذاشتيد.
وي اظهار داشت: يکي از گلابي هايي که دولت بايد از برجام مي چيد، سرمايه گذاري خارجي بود؛ درحاليکه اکنون بايد دولت عدد سرمايه خارجي را اعلام کند؛ کل سرمايه خارجي جذب شده در سال 95، حدود 500 ميليون دلار يعني کمتر از يک ميليارد دلار بوده است؛ اين وضع جذب سرمايه خارجي است.
قاليباف در نقد سخنان روحاني
قاليباف در نقد اظهارات روحاني گفت: درست است حتماً بانک‌ها نقش جدي در بحث توليد کار و اشتغال دارند، اما مشکل اين است که دولت در اداره و نظارت بر بانک‌ها، ناکارآمد است.
وي افزود: بيش از 500 هزار ميليارد تومان وام داده شده که عمدتاً در دست افراد خاص است، مردم براي وثيقه وام پنج ميليوني و شش ميليوني گرفتار هستند، البته آقاي جهانگيري مي‌گويند وام ازدواج را 10 ميليون کرديم، اين‌گونه نيست چون دولت در مجلس با افزايش وام ازدواج مخالفت کرد؛ اين مجلس بود که وام را تا 10 ميليون افزايش داد.
اين کانديداي رياست جمهوري ادامه داد: دولت در اين بخش ضعيف عمل کرده، وقتي مي‌گوييم دولت قبل، از نظر مردم و بنده، دولت قبل جنابعالي هستيد، آقاي روحاني بعد از چهار سال دوباره وعده مي‌دهيد، در اين مدت هيچ اتفاقي نيفتاد، شفافيت حساب‌ها صورت نگرفت و نقدينگي سه برابر شد، از 10 درصد به 12.4 درصد رشد بيکاري داشتيم؛ درختي که در چهار سال ميوه ندهد، بعد از چهار سال هم ميوه نمي‌دهد.
هاشمي طبا در نقد سخنان روحاني
سيد مصطفي هاشمي طبا در نقد صحبت هاي حسن روحاني نامزد ديگر انتخابات در خصوص مسئله نظام بانکداري افزود: بدون ترديد مشکلات امروز سيستم بانکي ما از دولت و دولت هاي قبلي به ارث رسيده است و اينکه گفته مي‌شود پاي دولت قبلي را به ميان نکشيم اين طور بخشي از تاريخ را ناديده مي گيريم. ما نبايد دوراني از تاريخ را قطع کنيم و دوران بعد از آن را مورد بررسي قرار بدهيم.
وي ادامه داد: نظام بانکداري به اصطلاح اسلامي ما يک نظام بانکداري اروپايي است که در آن عقود اسلامي را به عنوان پوشش بر آن سوار کرديم و کسي از کارمندان و از مشتريان نمي داند که چه قراردادهايي را امضا مي کند.
نامزد انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: اگر قرار است بانکها به توليد، تجارت و صادرت بپردازند بايد عملکرد شفافي داشته باشد وگرنه همانطور که بانکهاي ما به عنوان موسسات مالي تو بانکداري تبديل شده اند در آينده هم به همين روال طي خواهند کرد.
ميرسليم در نقد سخنان روحاني
ميرسليم در نقد سخنان روحاني گفت:نظام بانکداري کشور از نقاط ضعف دولت است. آقاي روحاني شما براي اصلاح نظام بانکي چه اقدامي انجام داديد، ببينيد آقاي روحاني بايد در مساله بانکداري جدي باشيد. شما چگونه با اين شرايطي که نظام بانکي ما را در برگرفته مي خواهيد برخورد کنيد؟ در حالي که مي دانيد از کساني که بدهکار اصلي بانکي هستند عده اي شان از وابستگان دولت هستند. شما بفرماييد چه راه حلي براي اين برنامه داريد؟
ميرسليم با بيان اينکه برخي از دولتمردان دولت يازدهم در نظام بانکي هستند که آقاي قاليباف به آنها اشاره کرد، گفت: شما با اين افراد چه مي خواهيد کنيد؟ بانکداري ما بانکداري رباخواري است، در صورتي که قرار بود بانکداري بدون ربا باشد. آنها با ايجاد کلاه شرعي، رباخواري مي کنند و به اعتراضات مراجع توجهي نمي کنيد و شرايط روز به روز بدتر از گذشته مي شود. شما بايد با اين موضوع به صورت جدي برخورد کنيد. بايد پاسخ بدهيد چگونه مي خواهيد با اين غارتگران که منابع بانکي را برداشته اند برخورد کنيد؟
وي افزود: بسياري از کارخانه ها به دليل عدم توانايي پرداخت اقساط خود ورشکسته شده اند و با اينکه شما بهره را به مردم داده ايد بانک ها نيز ورشکسته شده اند. چگونه مي خواهيد با اين مسائل برخورد کنيد؟ اگر مردم متوجه شوند چه شرايطي حاکم است از آنها سلب اعتماد مي شود. به نظر من بايد با اين شرايط برخورد جدي تري داشت.
ميرسليم با بيان اينکه بانک ها براي دادن وام ها با مبالغ کم به مردم مسائل زيادي براي آنها پيش مي آورند اما وام هاي با مبالغ بسيار درشت را به راحتي به برخي افراد مي دهند گفت: دادن وام هايي با مبالغ بالا به خاطر زد و بندي که در آن وجود دارد آسيب هاي بسياري داشته، بايد به صورت مناسب با آنها برخورد شود. اما از طرف ديگر به روستاييان مي گوييم بروند از شهر وثيقه اي براي دريافت وام تهيه کنند آيا اين درست است؟

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه را حتما قبل از خواب بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

برخی محققان به این نتیجه رسیده اند خوردن موز می‌تواند برای رفع کم خوابی مفید باشد. 

موز منبع خوبی از منیزیم است که می‌تواند با شل کردن ماهیچه‌ها به خواب راحت شبانه کمک کند.

این میوه سرشار از مواد مغذی از جمله منیزیم، پتاسیم، اسید آمینه تریپتوفان، ویتامین B ۶، فیبر و کربوهیدرات است. دقیقاً همین مواد مغذی هستند که کمک قابل توجهی به بهبود خواب می‌کنند. برای مثال، پتاسیم و منیزیم، فشار خون را کاهش داده و گروه‌های عضلانی را آرام می‌کند. این دو اثر در حال حاضر منجر به خواب راحت و آرام‌تر می‌شوند.

موز، فرآیند هضم را بهبود می‌بخشد. اسید آمینه تریپتوفان یک تنظیم کننده طبیعی خواب است که حتی در برخی از دارو‌های بی خوابی استفاده می‌شود. با پیوستن تریپتوفان به منیزیم، بدن شروع به تنظیم تولید سروتونین و ملاتونین می‌کند.

هورمون اول به کاهش استرس کمک می‌کند، در حالی که هورمون دوم باعث می‌شود که فرد خوب بخوابد.

موز باعث افزایش وزن نمی‌شود و به راحتی توسط بدن جذب و هضم می‌شود. بهتر است این میوه به عنوان آخرین وعده غذایی، حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب میل کنید

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • سه اداره‌کل سمنان در پذیرش درخواست‌های مردمی سفر رییس‌جمهور رکورد زدند
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟